Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 14 april 2009

Veel animo voor derde editie compostdag in Gelderland

Naar schatting vijfentwintigduizend bezoekers haalden afgelopen zaterdag gratis zakken met compost op bij één van de 34 uitdeelpunten in provincie Gelderland tijdens de derde editie van de Nationale Compostdag.

Tijdens de Compostdag werden op de 34 verdeelpunten totaal 100.000 zakken uitgedeeld. De gemeenten Apeldoorn, Bronckhorst, Brummen, Deventer, Epe, Lochem en Zutphen organiseerden samen met de afvalbedrijven Circulus en Berkel Milieu deze dag om de inwoners te bedanken voor het scheiden van hun groente, fruit- en tuinafval (gft). De compost kon op veel animo rekenen. Een deelnemer aan de Compostdag: "Het is leuk om een cadeautje te krijgen. Gft scheiden is een kleine moeite en de compost die het oplevert komt goed van pas in de tuin." De actie werd uitgevoerd met hulp van tal van verenigingen, scholen, kringloopbedrijven, natuur- en milieucentra en Cambio, Delta en de Felua-groep. Zo'n 200 medewerkers waren in touw om de compost uit te delen.

Regio Nijmegen
De MARN-gemeenten en Afvalenergiecentrale ARN verspreidden ruim 27.500 zakken en 230 ton gratis compost. ARN sponsort de Compostdag in deze regio, en maakte onlangs bekend dat ook de komende vijf jaar te zullen blijven doen.
ARN levert elektriciteit uit afval aan het openbare net (goed voor ongeveer 120.000 personen ofwel 50.000 gezinnen) en verkent momenteel de mogelijkheden voor uitbreiding van activiteiten op gebied van recycling en hergebruik.
De gemeenten van het samenwerkingsverband MARN zijn Beuningen, Druten, Groesbeek, Heumen, Millingen aan de Rijn, Nijmegen, Ubbergen, Wijchen en West Maas en Waal.

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over MARN, Milieusamenwerking Afvalverwerking Regio Nijmegen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website