Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 01 oktober 2009

Zelfstandig Essent Milieu benoemt nieuwe directeur

Op de dag dat Essent Milieu officieel is afgesplitst van Essent, is Pierre Vincent benoemd tot algemeen directeur.

Vincent is opvolger van Michiel Boersma, voorzitter van de Raad van Bestuur van Essent N.V.. Boersma nam de functie van algemeen directeur van Essent Milieu tijdelijk waar na het vertrek van Robert van der Hoeven per 1 augustus 2009. Pierre Vincent (49) is zijn loopbaan begonnen bij KPMG en Deloitte en is sinds 1991 werkzaam bij Océ N.V. waar hij diverse functies heeft bekleed. Zo was hij onder meer verantwoordelijk voor Corporate Tax, Treasury, Investor Relations, Group Controlling, Governance en Compliance & Risk Management. Daarnaast was hij in zijn laatste functie voorzitter van het Sustainability Forum van Océ.

Zelfstandig
Essent Milieu is per 1 oktober 2009 afgesplitst van Essent en gaat verder als een zelfstandige onderneming. De aandeelhouders zijn na de verzelfstandiging de provincies Brabant, Overijssel, Limburg, Groningen, Drenthe en Flevoland, en circa 140 gemeenten in deze provincies en Friesland.
Bij Essent Milieu werken 670 medewerkers, die in 2008 een omzet van ruim 366,5 miljoen euro realiseerden. Jaarlijks verwerkt het bedrijf bijna 3 miljoen ton afvalstoffen. Daarbij produceert het een hoeveelheid duurzame energie die overeenkomt met het verbruik van circa 350.000 huishoudens.