Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 19 oktober 2009

Amsterdam sluit inzamelcontract met NVMP en ICT-Milieu

Het Afval Energie Bedrijf heeft namens de gemeente Amsterdam als eerste een contract over de afgifte van e-waste aan de NVMP en ICT-Milieu getekend.

Partijen spreken hierin af dat de gemeentelijke afvalpunten in Amsterdam alle apparaten en spaarlampen aanleveren aan de NVMP en ICT-Milieu, die zorgdragen voor een verantwoorde recycling. Gezamenlijk wordt ernaar gestreefd meer grondstoffen opnieuw te gebruiken door meer e-waste in te zamelen en te recyclen.
Eerder dit jaar werd een akkoord bereikt over de inname en opslag van afgedankte elektr(on)ische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraten. Betrokken partijen zijn de NVMP en ICT-Milieu (namens de producenten en importeurs), de Vereniging Nederlandse Gemeenten (VNG) en de Koninklijke Vereniging voor Afval- en Reinigingsmanagement (NVRD). Kern van de afspraken is dat gemeenten voortaan een vergoeding ontvangen van 79 euro per ton, indien zij alle e-waste aanleveren aan de NVMP. De NVMP en ICT-Milieu willen contracten sluiten met alle gemeenten in Nederland. De VNG beveelt de afspraken aan de gemeenten aan.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting ICT Milieu?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website