Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 01 juni 2011

Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch opent duurzaam pand

Het nieuwe pand van de Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch is onder meer voorzien van zonnepanelen en een verharding waarin afval verwerkt is.

overslag afvalstoffendienst den bosch.jpgAlle onderdelen van de Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch komen nu samen op één locatie.

De Afvalstoffendienst wilde een zo duurzaam mogelijk pand en heeft daarvoor tal van maatregelen genomen. Het hele pand is bedekt met gevel- en dakbeplanting voor isolatie, solartubes zorgen voor zoveel mogelijk natuurlijk daglicht en in de verharding van het terrein is gerecycled afval verwerkt. Ook wordt het regenwater opgevangen om gebruikt te worden voor het wassen van het wagenpark en het doorspoelen van de toiletten.

Biomassacentrale
Bij het nieuwe pand hoort ook een biomassacentrale. Door particulieren aangeleverd snoeihout wordt hier versnipperd en verbrand. Hiermee wordt water verwarmd, dat gebruikt wordt door de Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch zelf en door bedrijven in de buurt.

Voorheen zat de Afvalstoffendienst versnipperd door de stad op vier verschillende locaties. Deze locaties waren grotendeels verouderd en niet meer efficiënt. Op de nieuwe locatie op bedrijventerrein Treurenburg in 's-Hertogenbosch komen nu het milieustation voor particulieren, het bedrijfsmilieustation, de overslaghal, het gevaarlijk afvaldepot en het centraal kantoor samen.

Meer weten over Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website