Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 29 augustus 2011

ACV opent nieuwe afvalbrengstation

Het nieuwe afvalbrengstation van ACV in Veenendaal is op 26 augustus officieel in gebruik genomen.

acv-milieustraat-opening.JPGMet een druk op de knop door wethouder Marco Verloop werden alle gele containers automatisch geopend en kozen ballonnen het luchtruim.
Het gebouw en het terrein staan helemaal in het teken van duurzaamheid en recycling. Er is veel gebruik gemaakt van gerecycled materiaal, zonnepanelen en het dak is beplant met mossen en vetplanten. Tijdens de officiële opening werd het certificaat Energielabel A overhandigd. Het college kreeg van ACV een elektrische fiets overhandigd, om hen zo aan te sporen vaker de fiets te nemen.

Ingebruikname door inwoners
Zaterdag was de eerste dag voor de inwoners om hun afval te brengen. Het nieuwe afvalbrengstation moet voor betere afvalscheiding zorgen en meer gemak voor de inwoners. De eerste afvalbrengers ontvingen een duurzame LED zaklamp en voor elke bezoeker lag er een zak tuincompost klaar. Extra ingezette ACV-medewerkers vertelden over het nieuwe pand en terrein, terwijl IW4 zorgde voor een kop koffie of thee. Bij de afvalroadshow leerden kinderen en ook ouderen spelenderwijs meer over afval en recycling. De milieupas werd menigmaal vergeten, maar zaterdag was ACV coulant. De milieupas is door de gemeente Veenendaal geïntroduceerd, want alleen inwoners van Veenendaal die afvalstoffenheffing betalen, mogen afval brengen. De reacties van de inwoners op het nieuwe afvalbrengstation waren ronduit positief. Wennen is even de eigen inrijweg naar de poortingang, waar wachtende auto's buiten de rijbaan opgesteld kunnen worden. Deze inrijweg begint ongeveer 50 meter na de Transformatorstraat.

Zeven rolcontainers herbruikbare goederen
Het nieuwe Kringloopbrengstation van Restore kende een goede start. Een brengstation voor herbruikbare goederen is ook gevestigd op het afvalbrengstation. Ruim 40 bezoekers zorgden voor zeven rolcontainers vol herbruikbare goederen.

Gerelateerde artikelen