Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 07 maart 2012

Irado zet eerste stap op MVO Prestatieladder

Afvalinzamelaar Irado is gecertificeerd voor het eerste niveau van de MVO Prestatieladder.

De certificering per 1 maart door auditor Kiwa komt na maanden van voorbereidingen. Irado gaat nu werken aan het behalen van niveau twee.

De MVO Prestatieladder is een standaardisatie, geïnspireerd door ISO 26000. Voor het gehele certificeringtraject (vijf niveaus) zijn 33 indicatoren opgesteld die tijdens de beoordeling langs een meetlat worden gelegd. Deze indicatoren richten zich op de volledige bedrijfsvoering van een bedrijf. Voor het eerste niveau heeft Irado beleid moeten formuleren of vastleggen voor dertien indicatoren. Voor het tweede niveau moet Irado dit jaar negen nieuwe indicatoren formuleren en aan de slag met de uitvoering.

Irado zal dit jaar in gesprek gaan met haar doelgroepen over hun verwachtingen. Het bedrijf wil vooral concrete invulling geven aan de thema's afval en grondstofmanagement, duurzaam beheer van de openbare ruimte en duurzaam wagenparkbeheer en inkopen. Ook werken en ontwikkelen wil Irado verder uitwerken. De op 20 februari getekende ‘Social Return’ overeenkomst met de gemeente Schiedam is daarvan een concreet voorbeeld: Irado heeft toegezegd om dit jaar dertig werkzoekenden die doorverwezen worden door de gemeente een vak te leren en ten minste 50 procent door te laten stromen naar een reguliere baan.

Meer weten over NV IRADO?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen