Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 27 juni 2012

Containershield biedt duurzame bescherming

Een vloeistofdichte of vloeistofkerende vloer is voor milieustraten en afvalverwerkers een kostbare investering. Het gebruik van containers kan deze voorzieningen snel aantasten. Advies- en Ingenieursbureau Oranjewoud ontwikkelde in samenwerking met NOLIM een flexibele, lichtgewicht beschermingsplaat: Containershield. De gemeente Almere maakt inmiddels op brede schaal gebruik van de nieuwe Containershield beschermingsplaten.

IMG_3772.JPGContainershield is met verschillende typen containers te gebruiken.

Een vloeistofdichte of -kerende vloer is een verplichte voorziening om het milieu te beschermen tegen gevaarlijke stoffen. “In milieustraten en bij afvalverwerkers wordt intensief gewerkt met zware containers.
Dit resulteert al snel in beschadigingen”, vertelt adviseur Remco van ’t Klooster van Oranjewoud. “Zodra een vloer geen optimale bescherming meer biedt, krijgen bedrijven te maken met verplichte onderzoeken, reparaties, herkeuringen en mogelijk zelfs bodemsanering. Een enorme, terugkerende kostenpost.”

Geen staal, maar kunststof

Tot voor kort waren er geen oplossingen die optimale bescherming boden. Van ‘t Klooster: “Op dit moment werken veel bedrijven met stalen beschermingsplaten. Die gaan roesten, raken beschadigd, moeten worden verlijmd of verankerd en geven geluidsoverlast. Dit bracht ons op het idee om een flexibele kunststofplaat te ontwikkelen. We kwamen daarmee terecht bij NOLIM, leverancier van kunststof rij- en stempelplaten.”

Containershield:

  • Flexibel toepasbaar, geen bevestigingspunten in uw vloer
  • De onderliggende vloer blijft eenvoudig te reinigen en/of te inspecteren
  • Voorkomt beschadigingen, opeenhoping van vuil en water en corrosie
  • Verlengt levensduur (vloeistofdichte) verharding
  • Afmetingen: 7000 x 2500 x 30 mm
  • Grote rek, lange levensduur
  • Geluidsreductie bij het plaatsen van Containers

Beide bedrijven ontwikkelden samen een beschermingsplaat van lichtgewicht Hoog Moleculair Poly Ethyleen (HMPE 500 R). Van ‘t Klooster: “Ze beschermen ook tegen corrosie en roestwater. Omdat de platen niet in de vloer zijn verankerd, zijn ze eenvoudig te verplaatsen. Het resultaat is optimale flexibiliteit in het gebruik en de inrichting van de locatie. De onderliggende vloer is altijd beschikbaar voor inspectie, reiniging of onderhoud.”

 

IMG_3779.JPGDe beschermingsplaten zijn gemakkelijk te verplaatsen.

Almere: positieve resultaten

Een eerste proefopstelling bij één van de milieustraten in de gemeente Almere leverde positieve resultaten op. Vooral de goede bescherming en flexibiliteit in het gebruik vielen op. De gemeente heeft daarom de keuze gemaakt om alle milieustraten met Containershields uit te rusten. Ger Meyberg van de gemeente Almere:
“Het is in alle opzichten een investering die zich terugbetaalt. De gemiddelde milieustraat heeft een levensduur van vijftien jaar. Stalen platen zijn na die periode niet meer te gebruiken. Containershields neem je gewoon weer mee naar een nieuwe locatie. Kortom, de platen passen uitstekend in onze duurzaamheidvisie.”

zie ook: www.containershield.nl, 036-5308142