Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 01 november 2012

Den Bosch ondertekent frituurvetconvenant

De gemeente 's-Hertogenbosch heeft samen met het Waterschap Aa en Maas, voorlichtingsbureau Margarine Vetten en Oliën (MVO) en BeneluxVet het frituurvetconvenant ondertekend.

Convenant Vet (6).jpg.jpgVan links naar rechts: E. van Wijk (BeneluxVet BV), R. Schouten (wethouder Den Bosch), F. van de Ven (Waterschap Aa en Maas) en W. Oosterhuis (MVO). (Foto: Fotografie Dirk Kreijkamp)

Doel van het convenant is zorgen dat de inwoners van de gemeente meer frituurvet en bakolie gaan recyclen, in plaats van het door het riool te spoelen of met het restafval weg te gooien. Het eerste jaar moet het bestaande volume zelfs verdubbelen. De Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch start daarvoor de campagne 'Ik start met afvallen', die inwoners er bewust van moet maken dat in het restafval nog veel bruikbare materialen zitten.

Onlangs startte ook een landelijke campagne voor de recycling van vet en oliën, omdat uit onderzoek bleek dat 60 procent van de Nederlanders bereid is deze afvalstroom te scheiden, maar dat de kennis hierover tekort schiet.

Meer weten over Afvalstoffendienst 's-Hertogenbosch?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website