Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 07 mei 2013

Ploumen tekent samenwerkingsovereenkomst met Hongkong

Nederland gaat Hongkong terzijde staan met het ontwikkelen van een afvalbeheersysteem en de uitvoering ervan.

1052115_shake hands.jpgLilianne Ploumen, minister van buitenlandse handel en Wong Kam-sing, de minister van milieu in Hongkong.

Minister Lilianne Ploumen (Buitenlandse Handel) heeft op 6 mei een intentieverklaring ondertekend met Wong Kam-sing, de minister van milieu in Hongkong, om samen te gaan werken voor een ontwikkelprogramma dat het afvalbeheer in Hongkong op een hoger plan moet brengen. Uitgangspunt is het storten te minimaliseren en het hergebruik te maximaliseren. De overeenkomst legt de gemeenschappelijke doelen vast en dient als basis voor de samenwerking tussen de twee landen. Volgens Ploumen kunnen Nederlandse bedrijven profiteren van de samenwerking.

In de toekomst zullen Nederland en Hongkong gaan samenwerken op afvalbeheer onderwerpen die in onderling overleg worden vastgesteld. Het gaat daarbij vooral om samenwerking tussen de overheid, bedrijfsleven, onderwijs en onderzoeksinstellingen.

De overeenkomst heeft ook betrekking op het verbeteren van de uitwisseling van informatie, opleiding en het delen van ervaring over het opstellen, ontwikkeling en uitvoering van het afvalstoffenbeleid in HongKong. Het gaat dan ondermeer over afvalbeheerplannen, het opzetten van recyclingstructuren en -installaties en ook om het opstellen en inzetten van regelgevende en economische instrumenten.

Meer weten over Rijkswaterstaat Leefomgeving (RWS)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting Netherlands Waste Management Partnership (NWMP)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline

Gerelateerde artikelen