Categorie: Producten | Gepubliceerd: 13 juni 2013

Primeur: oplegger voor ijken vuilniswagen weegsysteem

Het ijksysteem voor voertuigen komt voortaan naar u toe! Dat kan met de nieuwe oplegger van Welvaarts voor het kalibreren of herkeuren van weegsystemen op voertuigen.

welvaarts-ijken-oplegger2.JPGDe wereldprimeur van de oplegger om geijkte “aan boord weegsystemen” op locatie te ijken werd gepresenteerd door Welvaarts weegsystemen op de RDD. Met een oplegger hoeven de inzamelvoertuigen niet meer zelf ver te rijden voor de kalibratie of herkeuring. Daarmee wordt de inzetbaarheid van personeel en materieel verhoogd.

IJken op locatie

Op afspraak komt de ijkoplegger naar de locatie. Het enige dat daar nodig is, is krachtstroom (3 fase + nul) en een oppervlak van 10 x 30 meter met een vrije hoogte van 8,5 meter. De oplegger wordt afgestempeld, de huif automatisch in breedte en hoogte uitgeschoven en de kraanbaan wordt uitgeklapt. De achterzijde van de kraakperswagen wordt geopend en het uitdrukschot naar voren geschoven. Hierna wordt de kraakperswagen achterwaarts in de oplegger gereden. De kraanbaan komt hierdoor automatisch op de juiste plaats in de kraakpersopbouw.

Tijdens een kalibratie of (her)keuring wordt het weegsysteem in stappen belast met gecertificeerde gewichten. Onderdeel van de kalibratie is de schuinstellingsproef. Met stempels onder de oplegger kan een helling tot 10% gesimuleerd worden. Na de kalibratie wordt een Certificaat opgemaakt.

De voorzijde van de oplegger kan geopend worden om gewichten buiten de oplegger te plaatsen. Deze gewichten kunnen gebruikt worden voor het kalibreren van kraanweegsystemen of andere mobiele weegsystemen.