Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 juni 2013

Delta sorteert kleding voor Humana

Door in het project 'Kleding sorteren' samen te werken met Humana wil Delta ervaring opdoen met textielsortering.

Delta (niet te verwarren met Delta Milieu) voert de Wet sociale werkvoorziening uit voor de gemeenten Bronckhorst, Brummen, Lochem, Voorst en Zutphen. Woensdag hebben Delta en Humana, in het bijzijn van wethouder Hans La Rose van Zutphen, het startsein gegeven voor het project. Medewerkers van Delta zullen tot januari 2014 textiel sorteren dat Humana via textielcontainers in Zutphen heeft ingezameld. Op jaarbasis moet 700 ton kleding gesorteerd worden.

Op dit moment haalt Delta voor een lokale partner kunststof, glas, papier en oud ijzer op. Met de wens deze activiteiten uit te breiden is Delta, samen met Humana, een project gestart om kleding en textiel te sorteren. Het project zorgt voor lokale werkgelegenheid voor 8-16 medewerkers met een afstand tot de reguliere arbeidsmarkt.

Directeur Marc Vooges van Humana geeft aan dat het bedrijf in Oost-Nederland nog een steunpunt zocht voor het sorteren van textiel om mensen uit sociale werkplaatsen en de bijstand te helpen aan een baan. "Deze samenwerking past bij de MVO-doelen van Humana."