Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 16 augustus 2013

Faillissement en doorstart voor Techno Trend

Met Techno Trend Milieutechniek uit Haaksbergen is weer een persenleverancier uit het oosten van het land failliet. Het bedrijf maakt een doorstart.

Volgens curator Haafkes is een belangrijke oorzaak voor het faillissement de sterk teruggelopen omzet. In vergelijking met het eerste half jaar van 2012 is de omzet verminderd van 532 duizend euro naar 365 duizend euro in dezelfde periode van 2013, schrijft hij in zijn verslag. Een andere oorzaak van het faillissement zijn de forse lasten. Het bedrijfspand is veel te ruim en de huur te hoog. Hetzelfde geldt voor de kosten van het wagenpark. Tenslotte zijn de loonkosten te hoog alsmede de kosten van managementfee van de beide bestuurders, dit in verhouding tot de sterk teruggelopen omzet.

Doorstart

Inmiddels is er een doorstart. De inventaris, gereedschappen, vorkheftruck, voorraden, goodwill en debiteuren zijn verkocht.

In januari werd ook ABT Afvalbewerkingstechniek uit Hengelo getroffen door een faillissement. De oorzaak van dat faillissement ligt ook in de crisis. De omzet was in 2012 gehalveerd.