Categorie: Grondstoffen | Gepubliceerd: 02 oktober 2013

Icova blijft Amsterdamse hogere onderwijsinstellingen bedienen

Het afvalbeheercontract van Icova bij de Universiteit van Amsterdam en de Hogeschool van Amsterdam wordt in ieder geval de komende drie jaar voortgezet.

Facility Services van de Hogeschool van Amsterdam (HvA) heeft daarvoor een nieuw contract afgesloten dat zowel voor de HvA als voor de Universiteit van Amsterdam geldt (UvA). De nadruk ligt in het nieuwe contract op implementatie van innovatieve duurzaamheidsvoorstellen. Gedacht wordt aan onder andere vervoer over water via Mokum Maitiem, plastic afvalscheiding en uitbreiding van de rol van Icopower. De implementatie zal in drie fases uitgevoerd worden: inventarisatie huidige materialen en middelen; advies en aanpassing huidige situatie; invoering van inzamelmethodieken die de duurzaamheid van dit proces bevorderen. Het implementatieproces voor UvA/HvA moet afgerond zijn voor het einde van het jaar. De innovatieve duurzaamheidsvoorstellen zullen gedurende het contract geïmplementeerd worden.

Naast UvA/HvA vallen binnen dit contract ook de Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten (AHK), Stichting Beheer Wetenschappelijk Centrum Watergraafsmeer (WCW) en het Matrix Innovation Center (MIC). UvA/HvA is met deze partijen voor het afvalbeheercontract een speciale samenwerking aangegaan. De contracten met WCW en MIC zullen respectievelijk op 1 jan 2014 en 1 maart 2014 starten. Icova zamelt al in bij AHK en WCW. Het contract is afgesloten voor een periode van drie jaar en kan mogelijk nog twee keer met twee jaar verlengd worden. De maximale duur is daarmee zeven jaar.