Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 14 oktober 2013

Gad blijft Gad maar dan anders

Het regionale samenwerkingsverband in de Gooi- en Vechtstreek heeft een nieuwe naam gekregen, maar de afkorting blijft hetzelfde.

De afkorting Gad staat niet meer voor Gewestelijke Afvalstoffen Dienst maar voor Grondstoffen en Afvalstoffen Dienst. De naam moest veranderen omdat de gewestelijke bestuursstructuur niet meer bestaat. Gad wilde echter ook niet van haar afkorting af, want dat zou het opgebouwde imago en beeld van Gad teniet doen. Dus staat de G voortaan voor grondstoffen. Dat sluit bovendien mooi aan bij de focus van Gad, die op hergebruik en grondstoffenbehoud is gericht.

Het Gewest Gooi- en Vechtstsreek bestaat ook niet meer, maar de samenwerking tussen de gemeenten nog wel. De Gemeenschappelijke Regeling (GR) die aan het gewest ten grondslag lag is om die reden gewijzigd in de GR Regio Gooi en Vechtstreek. Het openbaar lichaam dat daarbij hoort heeft dezelfde naamswijziging ondergaan.

Tot de GR Regio Gooi en Vechtstreek bohoren de gemeenten Blaricum, Bussum, Hilversum, Huizen, Laren, Muiden, Naarden, Weesp en Wijdemeren.

Gerelateerde artikelen