Categorie: Management | Gepubliceerd: 14 oktober 2013

Eerste MBO beroepsopleiding 'medewerker milieustraat' gestart

In Bodegraven is de eerste beroepsopleiding voor medewerker milieustraat gestart waarbij de medewerkers tegelijkertijd ook het MBO1-diploma krijgen.

mbo1 milieustraat spa opleiding.jpgDe eerste 15 deelnemers van de MBO1 opleiding milieustraat medewerker.

De opleiding kent daardoor naast vakinhoudelijke elementen ook het algemene MBO-programma voor het diploma MBO1. De Spa-groep heeft de opleiding ontwikkeld in samenwerking met Savantis en de MBO-vakschool Nimeto in Utrecht. Een groep van vijftien medewerkers is eind september van start gegaan. Nog voor de zomervakantie willen zij het MBO1-praktijkdiploma ‘Milieustraat’ in hun zak hebben. De belangstelling voor een tweede traject is zo groot dat in februari al een tweede groep kan beginnen. Daarvoor zijn nog acht plaatsen beschikbaar.

De cursisten zijn afkomstig van Cyclus, Avalex, Stadswerken Utrecht en Gad. De inzamelbedrijven willen met dit opleidingstraject de ontwikkeling van de medewerkers stimuleren en hun medewerkers de gelegenheid bieden om meer in zichzelf te investeren. Met het MBO-diploma hebben zij meer zekerheid in hun loopbaan en zijn de medewerkers beter opgeleid en breder inzetbaar.

De functie van de medewerker milieustraat heeft zich de laatste jaren sterk ontwikkeld volgens Spa. Service verlenen, houding, gedrag en voorlichting geven zijn daarbij belangrijkere elementen geworden. Om de stromen op de milieustraat van goede kwaliteit te houden, wordt er steeds meer specialisatie, kennis en kunde van de medewerkers gevraagd.