Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 27 november 2013

De rol van ICT in de afvalsector

Steeds meer bedrijven in het MKB binnen de afvalsector zien er de noodzaak van in: kiezen voor een écht op hun branche gerichte ERP-oplossing voor het automatiseren van hun bedrijfsprocessen.

Hans Bartsen - ABP Dynamics.jpgHans Bartsen, directeur ABP Dynamics BV.

De tijd van de keuze voor een algemeen pakket met financiële en logistieke functies is inmiddels wel voorbij. Deze pakketten leveren extra werk en kosten op in de vorm van aanvullend maatwerk of extra eiland-automatisering. Dit omdat de systemen niet toegespitst zijn op de branche-specifieke processen en wettelijke eisen. De keuze in systemen die dat wel zijn, is beperkter en naast branchefunctionaliteit en licentieprijs worden dan ook zaken belangrijk als:

  • hoe modern is het platform qua technologie?
  • hoe flexibel is het systeem?
  • hoe kan ik het geheel naadloos koppelen aan het internet voor mijn leveranciers en klanten? (Microsoft SharePoint, een juist CMS (content management systeem) voor website/webshop)
  • hoe goed begrijpt de automatiseerder onze processen? En wat bedragen de implementatiekosten?
  • welke continuïteitseisen worden mij geboden? (software platform, doorontwikkeling)

Het ABP-Waste pakket gebaseerd op het Microsoft Dynamics NAV ERP-systeem geeft het juiste antwoord op deze vragen. De rol van ICT is bij bedrijven als Remondis-Argentia, Auto Recycling Nederland (ARN) en Jansen Recycling Group en vele andere inmiddels cruciaal geworden om alle bedrijfsprocessen op een efficiënte wijze te stroomlijnen.