Categorie: Ketens en markten | Gepubliceerd: 06 februari 2014

CNG-tankstation voor ACV

CNG Net heeft een overeenkomst ondertekend met ACV voor de realisatie van een CNG-tankstation op het ACV-overslagterrein in Ede.

ACV op groen gas.jpgDe bouw van het tankstation aan de Radonstraat start in mei en neemt naar verwachting drie tot vier maanden in beslag. Het tankstation is niet toegankelijk voor publiek. Mochten omliggende gemeenten in de toekomst overgaan tot de aanschaf van groengasvoertuigen, dan kunnen zij eventueel wel bij ACV tanken. Dit geldt ook voor omliggende bedrijven. Op woensdag 5 februari 2014 ondertekenden Wouter Koenderman, directeur ACV, en Erik Kemink, directeur CNG Net, de overeenkomst.

Wouter Koenderman, directeur ACV: "ACV ziet het als haar missie om een bijdrage te leveren aan een schone en gezonde leefomgeving. Daarom voeren wij al een aantal jaren het beleid dat bij de aanschaf van nieuwe voertuigen allereerst wordt gekeken of er een groengasvariant kan worden ingezet. Inmiddels is het aantal voertuigen van ACV dat op groengas rijdt zo groot geworden met acht vracht-, drie bestel- en vijf personenauto’s dat een eigen tankstation het tanken nog eenvoudiger maakt. Ook met het oog op de toekomst waarin we nog meer groengasvoertuigen willen aanschaffen, is een eigen tankstation een verstandige keuze."

In Nederland zijn inmiddels 135 CNG-tankstations gebouwd, waarvan CNG Net er 56 exploiteert. ACV zamelt het afval in van inwoners van de gemeenten Ede, Renkum, Veenendaal en Wageningen. Daarnaast is ACV actief op het gebied van plaagdierbestrijding, gladheidbestrijding, straat- en rioolreiniging en containerverhuur.