Meerlanden Bedrijfsafval gaat samenwerken met Van der Valk Hotel Schiphol A4. De inzamelaar komt niet alleen meer langs voor glas en papier, maar neemt ook oud brood mee.
Waar het oude brood voor andere doeleinden ongeschikt is, is het in de vergistingsinstallatie van Meerlanden in Rijssenhout van harte welkom. Het calorierijke voedsel zorgt bij vergisting voor veel warmte, compost en groen gas.
De nieuwe samenwerking levert Van der Valk mogelijk nog een ander voordeel op: het duurzaam vervoeren van gasten. "De Meerlanden vuilniswagens die het afval bij ons inzamelen rijden al op groene brandstof dat is gemaakt van organisch afval. We gaan nu onderzoeken of we ook onze pendeldienst op groen gas kunnen laten rijden," zegt chef-kok Charlie Beyhan van Van der Valk.
De inzameling van oud brood en banket wordt bij steeds meer bedrijven gedaan, waardoor de voedselresten steeds vaker een grondstof voor hernieuwbare energie worden.
» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website