Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 januari 2015

QCP werkt aan duurzame kunststoffabriek

Op industrieterrein Chemelot komt een fabriek voor circulaire polymeren.

De capaciteit van de fabriek moet 100.000 ton per jaar worden. De planning is om in het vierde kwartaal van 2015 al operationeel te zijn. Het initiatief voor de fabriek komt van QCP (Quality Circular Polymers), een nieuw bedrijf dat polymeren met een hoge en constante kwaliteit uit gebruikte kunststoffen belooft te leveren. De gebruikte plastics zullen worden geleverd door Sita. De focus zal liggen op PP (polypropeen) en PE (polyetheen).

Voor de bouw werkt QCP samen met een aantal partners. B+B Anlagenbau levert de apparatuur voor het opwerken van de inkomende balen plastic consumentenafval tot gesorteerde schone flakes. KraussMaffei Berstorff levert de extrusie-apparatuur om deze flakes te transformeren tot hoge kwaliteit polypropyleen en polyethyleen compounds. Azo verzorgt het interne transport en de opslag voor een volledig geautomatiseerde logistieke afhandeling van de materiaalstromen.

“Afgezien van B+B, die zich al bewezen heeft in de circulaire polymeerindustrie, is het goed om te zien dat ook leidende spelers uit de traditionele polymeerindustrie, zoals KraussMaffei Berstorff en Azo, vastbesloten zijn om in de wereld van duurzame polymeren te stappen", aldus Huub Meessen, CEO van QCP. "Met Sita als strategische partner van QCP is ook de continuïteit van de grondstofaanvoer verzekerd."