Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 17 maart 2015

Van Gansewinkel viert jubileum EcoSmart

Inzamelaar en verwerker van kantoorafval EcoSmart bestaat tien jaar. De komende vijf jaar wil het dochterbedrijf van Van Gansewinkel de afvalscheiding verder opkrikken.

EcoSmart01LR.jpgEcoSmart zamelt inmiddels al tien jaar kantoorafval gescheiden in.

EcoSmart werd opgericht in 2005 en zamelt nu dagelijks op ruim 150.000 werkplekken in Nederland en België afval in. Jaarlijks wordt bijna 75 procent van het ingezamelde kantoorafval weer een nieuwe grondstof. In 2020 wil EcoSmart dat omhoog brengen tot 85 procent.

"Tien jaar geleden bestond onze organisatie uit een veertigtal collega’s en hadden we een klantportefeuille van zo’n 25 klanten", aldus directeur Roeland van Roy. "Inmiddels is onze organisatie meer dan verdrievoudigd en uitgegroeid tot ruim 150 medewerkers die dagelijks op ruim 150 klantlocaties in Nederland en België het afval scheiden. Door de afvalstromen overzichtelijk in kaart te brengen weten we waar het afval ontstaat en kunnen we bijsturen waar dat nodig is. Met onze uitgebreide rapportages brengen we in beeld hoeveel grondstoffen we terugwinnen en ook hoeveel CO2 we daarmee in de keten besparen. Onze rapportages vormen daarmee vaak ook de basis voor het onderwerp milieu- en afvalmanagement in het duurzaamheidsverslag van onze klanten."

De grootste veranderingen in het afgelopen decennium zijn met name terug te zien in de opbouw van de kantooromgevingen. “Waar tien jaar geleden de kantoren bestonden uit cellen is er nu veel meer sprake van een open kantoortuin. Daar moet je innovatief op inspelen met de juiste dienstverlening en nieuwe producten.”

Meer weten over Renewi Nederland BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website