Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 10 juni 2015

Eerste VHT-certificaat textielinzameling naar ReShare

De textielafdeling van het Leger des Heils, ReShare, heeft als eerste inzamelaar in Nederland het certificaat Herwinning Textiel van de Vereniging Herwinning Textiel (VHT) gekregen.

Het certificaat laat zien dat het Leger des Heils met haar textielinzameling staat voor kwaliteit, transparantie en verantwoordelijkheid binnen de textielrecyclingsbranche.

Nieuwe certificeringsregeling

Eind 2014 riep de branche een eigen certificeringsregeling in het leven voor de herwinning van textiel. Met de regeling wil de textielrecyclingbranche de professionaliteit en de aandacht voor duurzaamheid in de branche borgen. Daarnaast moet de certificeringsregeling van het VHT textielinzamelaars, -sorteerders,- handelaren en -recyclers helpen om aan hun afnemers en leveranciers te laten zien dat zij hun zaken goed op orde hebben. Gecertificeerde ondernemingen onderscheiden zich op het gebied van transparantie en duurzaamheid, aldus de VHT. De certificeringsregeling wordt getoetst door de onafhankelijke, certificerende Instelling TüV Rheinland. 

Verduurzaming

De Vereniging Herwinning Textiel streeft naar het verduurzamen van de textielketen om een zo hoog mogelijke kwantiteit en kwaliteit in de gescheiden inzameling en hergebruik van textiel te bewerkstelligen. De VHT vindt dat een vrije, gezonde markt voor herbruikbaar textiel de basis vormt voor deze noodzakelijke verduurzaming. De vereniging verzet zich dan ook tegen onnodige regels die de verduurzaming van de keten in de weg zitten.

Meer weten over Vereniging Herwinning Textiel (VHT)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website