Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 12 augustus 2015

Nieuwe containers leveren Amsterdam kwantumkorting op

De nieuwe ondergrondse afvalcontainers die sinds begin juli in de Apollobuurt in Amsterdam Zuid worden geplaatst, gaan op termijn zorgen voor lagere inzamelingskosten in de hoofdstad.

Dat zeggen advies- en ingenieursbureau Tauw en United Quality, adviseur op het gebied van levering van ondergrondse containers, die het stadsdeel Zuid de afgelopen drie jaar begeleidden bij het project. De ontwikkeling en introductie van de nieuwe ondergrondse afvalcontainers is het resultaat van een hoognodige vervanging van oude containers. Daarnaast was er vanuit de gemeente de behoefte om ondergrondse afvalinzameling in meer buurten binnen Amsterdam in te voeren. Amsterdam Zuid heeft hierin het voortouw genomen, waarna de rest van de stad zich aansloot bij het initiatief.

Kwantumkorting

Een belangrijk voordeel van de nieuwe ondergrondse afvalcontainers voor de stad is de gegenereerde kwantumkorting wat betreft afvalinzameling, weten de partijen. Aangezien er op korte termijn nog maar één type container wordt gebruikt, is er ook nog maar één type inzamelvoertuig nodig. Dit maakt de samenwerking tussen verschillende stadsdelen niet alleen eenvoudiger, maar ook goedkoper.

Planning

Na de Apollobuurt komen er dit en volgend jaar ook nieuwe containers in de Stadionbuurt, Schinkelbuurt, Willemsparkbuurt en het Museumkwartier. In totaal gaat het om 720 containers voor diverse soorten afval. De Pijp en Hoofddorppleinbuurt volgen in 2016 en 2017.

Meer weten over Gemeente Amsterdam?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website