Categorie: Advertorial | Gepubliceerd: 22 september 2015

Containerbeheer efficiënter met autolaadkraan van Palfinger

Palfinger wil de Nederlandse markt veroveren met de PK 23501-W, een autolaadkraan die speciaal is ontwikkeld voor het beheer van ondergrondse afvalcontainers.

Palfinger_autolaadkraan.JPGDe autolaadkraan van Palfinger vergemakkelijkt het beheer van ondergrondse containers.

Ondergrondse afvalcontainers winnen snel terrein in Nederland, omdat het beheer ervan kostenefficiënter is.  Het inzamelen van de conventionele minicontainers is een arbeidsintensieve bezigheid is die door meerdere mensen begeleid moet worden. Ondergrondse minicontainers kunnen daarentegen ook door de chauffeurs van de afvalopbouw behandeld worden, waarmee ze minder mankracht vragen.

Knikgiek

Palfinger speelt met de techniek in de vorig jaar geïntroduceerde PK 23501-W handig in op de shift naar ondergrondse afvalcontainers. De schuifcilinders zijn bij de PK 23501-W ingebouwd in de knikgiek, waardoor ze beschermd zijn tegen eventuele beschadigingen. Daarbij resulteert de constructie in een geringe inbouwhoogte van 612 millimeter en voorkomt deze het druppelen van smeervet in stadszones. Het systeem maakt de autolaadkraan geschikt voor het afleggen op een afvalopbouw en biedt de carrosseriebouwer meer ruimte daarvoor.

Op de uitschuifcilinders is ook een regeneratiesysteem gemonteerd, waardoor een grote uitschuifsnelheid wordt gerealiseerd door directe benutting van retourolie en oliedoorvoer door de zuigerstangen. De twee zwenkmotoren van de PK 23501-W leveren gezamenlijk een zwenkmoment van 2,8 tonmeter.

Henk van Dalen, hoofd after-sales bij Haller Benelux: “We hebben een goed product in de markt weten te zetten met drie merken, en dat hebben we gedaan door goed samen te werken. Wij hebben een sterke basis kunnen creëren en dat biedt de klant een sterk servicenetwerk om op terug te vallen.” Klanten kunnen voor onderhoud zowel bij Palfinger als Haller terecht.