Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 12 november 2015

Wageningen organiseert wedstrijd afval scheiden voor hoogbouw

Flatbewoners uit Wageningen gaan de strijd met elkaar aan. Wie kan het meeste afval scheiden?

De gemeente Wageningen organiseert samen met BinBang een wedstrijd tussen flats in de wijk Nude. Doel is om zoveel mogelijk afval gescheiden in te leveren. De strijd ontbrandt op 16 november en duurt vier weken. De deelnemers krijgen een starterspakket en (elke week) tools die het scheiden makkelijker en leuker maken. Denk aan een speciale prullenbak voor verschillende afvalsoorten in de keuken. De bewoners kunnen PMD-afval makkelijker weggooien, want de gemeente plaatst voor dit afval extra containers dichtbij de flats. Ook worden de containerplaatsen opgeknapt.

Proef

De gemeente Wageningen heeft BinBang, een startup die bewustwording rond de waarde van afval stimuleert, gevraagd een proef  te organiseren om bewoners van hoogbouw beter bekend te maken met afval scheiden. BinBang is een startup die bewustwording rond de waarde van afval stimuleert. Na afloop evalueert de gemeente Wageningen de resultaten. Het project kan bij succes uitgerold worden naar andere flats.

Uitdaging

Afval scheiden is bij hoogbouw een grote uitdaging. Bewoners persoonlijk  betrekken  en te motiveren om afval te scheiden kan voor de extra prikkel zorgen. Startpunt is het aanbieden van de juiste en genoeg voorzieningen, een goede informatievoorziening en regelmatige feedback op de bijdrage van bewoners.