Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 01 december 2015

Sort en Diamant-groep langer door

75 medewerkers van de Diamant-groep blijven werkzaam bij Sort. De organisaties ondertekenden daarvoor een nieuwe verbintenis.

medewerkers sort.jpgMaandag maakten Sort en Diamant-groep bekend dat er een nieuw contract en een intentieverklaring is getekend. Die staan symbool voor het voornemen om de samenwerking in maatschappelijk verwantwoord ondernemen intensiever te maken en te continueren. “Het ondertekende contract is voor één jaar”, laat Maria van der Hoofden , communicatieadviseur bij Diamant-groep weten. “Met de intentie om nog een keer met één jaar te verlengen.” 75 medewerkers van de Diamant-groep sorteren tweedehandskleding op locatie bij Sort.

Tevreden

"Ik ben heel tevreden over de samenwerking met de Diamant-groep”, zegt Ramses Backx, directeur Sort. Omdat wij als Sort  maatschappelijk verantwoord ondernemen en het lokaal creëren van arbeidsplaatsen belangrijk vinden, hebben wij ruim vijf jaar geleden het hele productieproces met betrekking tot het sorteren van tweedehandskleding uitbesteed aan de Diamant-groep. Inmiddels werken er 75 medewerkers van de Diamant-groep bij ons op locatie. Zij sorteren al het in de regio ingezamelde textiel.”

Passend werk

“Onze medewerkers voelen zich vertrouwd in een stabiele werkomgeving waar ze verzekerd zijn van passend werk”, aldus Peter Veeke, manager van Diamant-groep Industrie. “Wij gaan ons verder inzetten om deze passende werklocatie tot een succes te maken en deze te behouden voor de doelgroep van de Diamant-groep. Wij zijn dan ook blij met deze contractverlenging en de intentieverklaring voor de toekomst.”

Gerelateerde artikelen