Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 06 juli 2016

Inwoners gemeente Berg en Dal betalen voor restafval

De gemeente Berg en Dal hoopt dat met een nieuwe inzamelmethode inwoners meer afval zullen scheiden. Een volle afvalzak met restafval kost straks 1 euro om weg te gooien.

20160704 foto Gezin uit Berg en Dal scheidt afval.jpgGezin uit gemeente Berg en Dal scheidt afval.

Vanaf januari 2017 gaat in de relatief jonge gemeente Berg en Dal een nieuwe inzamelmethode van start. Een belangrijke verandering in het inzamelen is de invoering van diftar: inwoners kunnen hun restafval niet meer kosteloos aanbieden. De gemeente en afvalbedrijf Dar willen op die manier zoveel mogelijk grondstoffen inzamelen en zo weinig mogelijk restafval. Inwoners kunnen straks kiezen voor de blauwe restafvalzak, die aan huis wordt opgehaald, of het deponeren van het restafval in ondergrondse containers. Beiden kosten 1 euro, respectievelijk per zak en per aanbieding.

Andere veranderingen zijn het frequenter ophalen van gft in de zomer, het inzamelen van oud papier in papiercontainers en het afschaffen van de chemokar die door de gemeente rijdt. Daarnaast blijft gft en pmd-afval aan huis opgehaald worden.

De gemeente Berg en Dal ontstond per 1 januari 2015 door de fusie van de gemeenten Groesbeek, Millingen aan de Rijn en Ubbergen. Daarom moest er één lijn getrokken worden in de inzameling van het huishoudelijk afval.