Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 19 oktober 2016

Klimaatmissie naar Indonesië ook voor afvalsector

Van 21 tot 24 november leidt staatssecretaris Sharon Dijksma een handelmissie naar Indonesië met als thema afval en klimaat. In de missie is ook plaats voor bedrijven uit de afvalsector.

Door CO2 en andere broeikasgassen verandert het klimaat op aarde en stijgt de zeewaterspiegel. Met ruim 17.000 eilanden en een hoofdstad waarvan de bodem al jaren daalt, is Indonesië extra kwetsbaar. Bovendien is het land zelf een grote CO2-producent. Tijdens de wereldklimaatconferentie in december vorig jaar in Parijs, heeft staatssecretaris Dijksma van Infrastructuur & Milieu daarom een eerste klimaatmissie naar Indonesië aangekondigd.

De missie richt zich onder meer op bedrijven die actief zijn op het gebied van klimaat, duurzaam landgebruik én afvalmanagement. In die laatste categorie gaat het om bedrijven met expertise op het gebied van zwerfvuilbestrijding, storten, afvalinzameling en recycling van afval. In de missie is plaats voor een beperkte groep bedrijven die al ervaring heeft met zakendoen in Indonesië. Voor meer informatie over de missie kunnen bedrijven terecht bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).