Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 18 december 2020

Wur-onderzoekers maken boekje over biobased plastics

Het gaat snel met de ontwikkeling van biobased plastsics. Reden voor Wur-onderzoekers Karin Molenveld en Harriëtte Bos om een toegankelijk boekje te maken over deze plastics.

In het Engelstalige boekje Biobased Plastics 2020 geven Molenveld en Bos inzicht in de productie, verwerking, eigenschappen en toepassingsmogelijkheden van alle thermoplastische en thermohardende bioplastics die nu op de markt zijn. Ook gaan ze in op milieuaspecten van bioplastics. Zoals het afvalbeheer ervan, wat sterk afhankelijk is van de specifieke materiaaleigenschappen. Daarnaast brengen de Wur-onderzoekers in kaart welke aspecten een rol spelen bij de verdere ontwikkeling van bioplastics.

Het boekje maakt deel van de reeks Groene grondstoffen, een serie handzame boekjes over ontwikkelingen in de circulaire, biobased economie. Het boekje is gefinancierd door he EU-project Bloom, dat de kennis over onderzoek en ontwikkeling van de bio-economie bij Europese burgers wil stimuleren. In 2019 verscheen er al een Nederlandse versie van het boekje.