Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 13 augustus 2021

HVC introduceert elektrische veegmachine in Dordrecht

Het zwerfafval in Dordrecht wordt door een elektrische veegmachine ingezameld. Het is de eerste voor HVC.

Chauffeur Ton Sulkers krijgt de sleutels van de elektrische veegmachine overhandig van Rob van der Made (wagenparkbeheer).
Foto: HVC

De elektrische veegmachine rijdt sinds maandag 9 augustus door de straten van Dordrecht. HVC benadrukt dat elektrisch vegen een gunstig effect heeft op de luchtkwaliteit en het klimaat. Ook voorkomt de nieuwe machine geluidsoverlast: er is geen motorgeluid meer te horen en de achteruitpieper kan uitgeschakeld worden. Dit is vooral in de vroege uren in woonwijken en stadscentra prettig.

De veegmachine is geproduceerd door Ravo, die volgens HVC als een van de eersten in Europa een veegmachine van dit formaat kan produceren. Er kan 5 kuub zwerfafval mee worden opgeruimd. 

Marco Groenendijk, teamleider Beheer Openbare Ruimte: “De ontwikkeling van elektrische voertuigen binnen Beheer Openbare Ruimte komt langzaam op gang. Vaak gaat het om specifieke voertuigen waar een relatief kleine afzetmarkt voor is en relatief weinig aanbieders zijn. HVC volgt de ontwikkelingen al jaren op de voet en vervangt al een aantal jaar de diesel- en aardgasvoertuigen voor elektrische voertuigen waar dit kan”.