Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 08 februari 2023

Impact stakingen op operatie AVR vooralsnog beperkt

De zeven dagen durende staking van de Utrechtse afvalinzamelaars heeft afvalverwerker AVR niet in de problemen gebracht.

Voorlopig lijkt er nog geen einde te komen aan de staak-estafette van afvalinzamelaars bij gemeenten.
Foto: picsfive - Fotolia

AVR zorgt voor de nascheiding en verwerking van Utrechts afval. Toen inzamelaars van de gemeente Utrecht van 31 januari tot en met 6 februari de afvalinzameling opschortten om een betere cao af te dwingen, had dit maar een minimale impact op de operatie van het afval- en energiebedrijf op de verwerkingslocatie in Rozenburg. Dat laat een woordvoerder van AVR weten.

Overslag

Na afloop van de staking was het op 7 februari wel even extra druk op het overslagstation van het bedrijf in Utrecht. Dat kreeg die dinsdag flinke hoeveelheden afval te verwerken, omdat het Utrechtse inzamelpersoneel haar werkzaamheden weer had hervat, aldus de woordvoerder.

Toch bleven ook op het overslagstation grote problemen uit. Dit dankzij een goede samenwerking tussen het overslagstation en medewerkers van de inzameldienst. Wachttijden bleven beperkt en afval kon naar omstandigheden efficiënt worden overgeslagen.

Spreiding acties

Over nieuwe stakingen in andere gebieden in Nederland maakt AVR zich nog niet direct grote zorgen. Het bedrijf geeft aan nauw contact te onderhouden met klanten, die hun verwerker goed op de hoogte houden. Zolang er (geografische) spreiding zit in de stakingen is de impact op de operatie van AVR minimaal.