Categorie: Politiek en beleid | Gepubliceerd: 09 februari 2023

Circulaire economie vaker op agenda Kamer

In plaats van twee keer per jaar, komt er drie keer per jaar een commissiedebat circulaire economie op de agenda van de Tweede Kamer.

De Tweede Kamer gaat drie keer per jaar over de circulaire economie praten.
Foto: Alireza Parpaei | Unsplash

Dat is besloten gedurende procedurevergaderingen van de vaste Kamercommissie Infrastructuur en Waterstaat. Kiki Hagen (D66) had aanvankelijk verzocht om een apart commissiedebat over de nationale grondstoffenstrategie, maar Erik Haverkort (VVD) stelde daarop voor om in het algemeen "vaker over de circulaire economie te praten." Volgens hem is er namelijk "genoeg te bespreken" over dit onderwerp. Daarop wijzigde Hagen haar verzoek naar een extra commissiedebat circulaire economie, en om de nationale grondstoffenstrategie daarin te bespreken. De griffie keek wat mogelijk is en in de procedurevergadering van gisteren (8 februari) bleek er voldoende steun om drie keer per jaar over het onderwerp te debatteren.

Het eerstvolgende commissiedebat circulaire economie staat gepland op 20 april. Daarbij staan onder meer regelgeving voor wegwerpplastics en de uitgebreide producentenverantwoordelijkheid voor verpakkingen en zwerfafval op de agenda. Na dit commissiedebat zal het eerste 'extra' debat worden ingepland.