Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 25 juli 2023

Dar zet alles op alles om bezetting rond te krijgen

Met een nieuwe wervingscampagne én een nieuwe manier van solliciteren wil Dar meer werknemers aantrekken.

Dar wil met de nieuwe sollicitatiemethode meer werknemers aantrekken.
Foto: Dar

Dar heeft de nieuwe website www.komwerkenbijdar.nl gelanceerd. Daarop staan verschillende vacatures die het bedrijf heeft, van chauffeur/belader en medewerker buitenruimte tot recruiter. Nieuw is dat sollicitanten geen cv of motivatiebrief meer op hoeven te sturen, maar direct via een WhatsApp-bericht hun interesse kenbaar kunnen maken. Dar verstuurt dan een uitnodiging voor een online sollicitatie. "Dat kan in veel gevallen via een nieuw platform, waarbij de kandidaat een aantal video’s te zien krijgt", vertelt HR-manager Fleur van Veghel. "Na elke video volgt een vraag. Die vraag kan beantwoord worden via tekst, video en audio. Of door een meerkeuzevraag te beantwoorden. Zo ontdekken de kandidaat en wij heel snel en eenvoudig of de functie ook echt past. Als er een match is, volgt een uitnodiging voor een live gesprek. In het beste geval is dit dan ook direct een afrondend gesprek." 

Volgens Van Veghel zijn deze veranderingen nodig om de bezetting verder op orde te krijgen. Ook beseft Dar dat er meer nodig is dan een nieuwe manier van solliciteren om mensen aan te trekken. "In de cao zijn afspraken gemaakt over het loonpeil en het opvangen van de gestegen kosten van levensonderhoud", zegt Van Veghel. "Maar we kijken ook breder. We bieden baanzekerheid en goede arbeidsvoorwaarden. En afgelopen jaar werden we verkozen tot Vitaalste Vakbedrijf van Nederland. Een hele mooie erkenning die ook verantwoordelijkheid met zich meebrengt. We willen onze mensen echt veilig en met plezier laten werken."

Veel bedrijven kampen met personeelstekorten. De afvalbranche is daarin geen uitzondering. Sommige inzamelaars slaan bijvoorbeeld inzamelrondes over, zeker nu de krapte in de vakantieperiode nog groter is.