Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 08 augustus 2023

Belgisch festival zamelt ruim een ton batterijen in

Absolutely Free Festival, een muziekfestival in het Vlaamse Genk, werkt al tien jaar samen met Bebat. Dit jaar resulteerde dat in de inzameling van ruim 1 ton aan lege batterijen.

Foto: Liouthe | Dreamstime

Zoals de naam aangeeft, is het Absolutely Free Festival (AFF) gratis toegankelijk. Maar bezoekers moeten niet met lege handen aan de poort verschijnen: ze moeten lege batterijen inleveren om het festivalterrein op te mogen. Op die manier zijn op de voorbije edities door 70.000 festivalgangers in totaal 6.022,28 kilo aan batterijen ingezameld. Dat komt neer op 240.000 lege batterijen. Daarmee kon 1.281 kilo ijzer, 155 kilo nikkel, 1.153 kilo mangaan, 25 kilo kobalt, 848 kilo zink en 410 kilo lood een nieuwe toepassing krijgen.

Dit weekend (4 en 5 augustus) vond de tiende editie van het AFF plaats. Een mooie gelegenheid om er een schepje bovenop te doen, vond de organisatie, die in plaats van 'een paar' batterijen, bezoekers nu vroeg om al hun lege batterijen mee te nemen. Doel: tenminste 1.000 kilo aan batterijen inzamelen. En met succes. "De warme oproep om zoveel mogelijk lege batterijen mee te brengen naar het festival als alternatief toegangsgeld was een voltreffer. Samen met Bebat zamelden we het absolute AFF-record van 1.182 kilo lege batterijen in!", meldt een woordvoerder van het festival aan AfvalOnline.