Categorie: bedrijfsnieuws | Gepubliceerd: 17 november 2023

NVRD neemt afscheid van vicevoorzitter

Meerlanden-directeur Angeline Kierkels neemt afscheid als bestuurslid en vicevoorzitter van de NVRD. Haar opvolger komt uit de regio Rivierengebied.

Angeline Kierkels, algemeen directeur Meerlanden, stopt als vicevoorzitter bij NVRD.
Foto: Rogier Bos

Na acht jaar verlaat Kierkels haar functie als vicevoorzitter van het NVRD-bestuur, vanwege het bereiken van haar laatste termijn. In de afgelopen jaren heeft ze haar expertise en toewijding ingezet ten behoeve van de vereniging, vindt de NVRD die haar dankt voor haar inzet. De eerste Week van de Afvalhelden in 2021 werd bij ‘haar’ Meerlanden geopend. “Ik heb me altijd met veel plezier ingezet voor de NVRD als bestuurslid en als vicevoorzitter”, zegt Kierkels. “Ik blijf de vereniging een warm hart toedragen.”

Met haar vertrek zocht het NVRD-bestuur naar een betrokken lid uit Midden- en Zuid-Nederland, die een gemeenschappelijke regeling zou vertegenwoordigen om tot een diverse en evenwichtige samenstelling van ons bestuur te komen. NVRD-bestuursvoorzitter Henry Meijdam: “We dragen als bestuur graag Walter Brouwer, directeur van Avri, voor als kandidaat. We zien in hem een geschikte opvolger van Angeline. Met zijn gemeentelijke ervaring en circulaire visie vormt hij een mooie aanvulling op ons bestuur.” Brouwer begon in 2018 als ad-interimlid van het directie- en managementteam van de gemeenschappelijke regeling Avri en is sinds 2022 directeur van Avri.

Tijdens de algemene ledenvergadering van komende 7 december neemt de NVRD afscheid van Kierkels en wordt Brouwer officieel voorgedragen.