Categorie: Producten | Gepubliceerd: 02 juni 2008

Strijd om schoonste strand van start

De zesde editie van het 'Schoonste Strand van Nederland' gaat deze week van start. De jaarlijkse competitie wordt georganiseerd door Stichting Nederland Schoon in het kader van het Impulsprogramma Zwerfafval.

Alle 93 Nederlandse stranden worden de komende maanden door inspecteurs beoordeeld die de ANWB heeft goedgekeurd. Vanaf dit jaar zijn de Nederlandse stranden goed met elkaar te vergelijken dankzij een nieuw in te voeren ster-waarderingssysteem. Dat hebben Stichting Nederland Schoon en de ANWB bekendgemaakt tijdens de Week van de Zee, die zaterdag 24 mei van start ging.

Sterren
Dit jaar wordt de Schoonste Strand-verkiezing iets anders aangepakt dan voorheen: kustgemeenten worden op dezelfde wijze beoordeeld door de ANWB-inspecteurs, maar krijgen op basis van hun score ook een sterwaardering. Naast de titelhouder ’Schoonste Strand van Nederland 2008’ kunnen ook andere gemeenten zich dus onderscheiden met een 3- of 4-sterrenwaardering.

Gouden Wimpel
In 2007 won het strand van Ameland de ‘Gouden Wimpel’. Hoewel uit de jaarlijkse Schoonste Strand-verkiezing is gebleken dat de Nederlandse stranden elk jaar schoner worden, maken strandbeheerders zich wel zorgen om het rookverbod dat op 1 juli ingaat. “De Surfrider Foundation heeft al aangekondigd om deze zomer speciale acties te voeren tegen peuken op het strand”, aldus Henk Klein Teeselink van de Stichting Nederland Schoon.
In september 2008 wordt bekendgemaakt welke kustgemeente zijn strand het Schoonste Strand van Nederland mag noemen.

 

 

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website