Categorie: Duurzaamheid | Gepubliceerd: 16 juni 2008

Zoetermeer stapt over op duurzame vuilniswagens

De afdeling Afvalinzameling van de gemeente Zoetermeer heeft een milieuvriendelijke vuilniswagen in gebruik genomen.

Milieuwethouder Frank Speel nam vrijdag de sleutel van het voertuig in ontvangst. De nieuwe vuilniswagen is een aanwinst doordat hij is uitgerust met een EEV-dieselmotor die schoner is dan de strengste Europese norm vereist. Verder is het voertuig opgebouwd uit materialen die kunnen worden hergebruikt als het voertuig zijn technische levensduur heeft bereikt. Ook beschikt het over een extra zuinig hydraulisch systeem. Dit zorgt ervoor dat er minder energie verbruikt wordt en de uitstoot van schadelijke stoffen vermindert.
Alle huidige inzamelvoertuigen van de gemeente zijn toe aan vervanging. Dat gebeurt op basis van een Europese aanbesteding, waarbij milieuaspecten een doorslaggevende rol spelen. Na de al in gebruik genomen wagen wordt ook de rest van het wagenpark van de afdeling Afvalinzameling in Zoetermeer vervangen. Komende maand worden nog twee nieuwe voertuigen in gebruik genomen. Verder werkt de gemeente Zoetermeer aan de realisatie van een aardgasvulpunt.

Duurzaam Zoetermeer
De gemeente maakt in het programma Duurzaam Zoetermeer afspraken om Zoetermeer in de toekomst leefbaar te houden. De ambities zijn hoog: Zoetermeer wil tot de tien duurzaamste gemeenten van Nederland behoren. De basis voor het programma ligt in het collegeprogramma 2006-2010. Daarin staat dat Zoetermeer een groene, schone en milieuvriendelijke stad moet zijn, waarin ze zuinig zijn op natuurlijke hulpbronnen en de beschikbare groene ruimte.

Meer weten over Gemeente Zoetermeer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website