Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 17 juni 2008

Eerste landelijke WEEE-campagne

'Wecycle', de landelijke campagne om goodwill te kweken voor de inzameling van gereedschappen, apparaten en lampen, gaat het hele land in.

Er is alvast een team van wielrennende NVMP'ers, en de radio- en tv-spots zullen gauw volgen. Vorig jaar werd er vooral lokaal gecommuniceerd, maar Wecycle gaat nu vanaf 1 juli op landelijke schaal de aandacht proberen te trekken. Slogan van dit jaar: 'Recyclen doen we samen'. Er worden nog altijd apparaten in de gewone prullenbak gegooid. Wat burgers onder meer kunnen winnen is, geheel in de lijn der verwachting, een nieuw apparaat.
Het RTL4-programma Eigen huis en tuin had onlangs een voorpremière, met de metamorfose van een basisschool. Bij de verbouwing was speciale aandacht voor recycling.
In oktober vorig jaar sloten producenten en de gemeente Tilburg als eerste een convenant om de inzameling te verstevigen.
Wecycle komt voort uit een initiatief van de NVMP, inzamelverantwoordelijke namens de elektra-producenten, en is in samenwerking met de overheid opgezet. Op de website van Wecycle zijn allerlei gadgets te bestellen, waaronder de bumpersticker 'Mijn apparaat is goud waard'.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website