Categorie: Producten | Gepubliceerd: 26 juni 2008

Tien gemeenten in Cyclusgebied samen tegen zwerfafval

In de strijd tegen zwerfafval richten Alphen aan den Rijn en negen andere gemeenten in de regio dit najaar op jongeren en winkelend publiek.

De gemeenten ontwerpen gezamenlijk de communicatie, maar Alphen maakt wel een vertaling naar de lokale situatie. Hans Groen in 't Wout, wethouder Stadsbeheer: ‘We gaan meer controleren en handhaven, plaatsen extra afvalbakken en maken nog vaker schoon.' Er komt een campagnemascotte voor in lespakketten op scholen en participatieacties.
In het ‘Impulsprogramma zwerfafval' wordt bedrijfsleven, gemeenten, rijksoverheid en andere betrokkenen aangespoord om zwerfafval gezamenlijk intensiever en efficiënter aan te pakken. Samenwerken is doeltreffender, vinden de gemeenten, en het maakt de boodschap herkenbaarder.
Afvalbedrijf Cyclus ontvangt als coördinator subsidie van de overheid. In 2005 hield Cyclus samen met vijftien gemeenten een basisproject Zwerfafval, waaruit een intentieovereenkomst voortvloeide. De campagne die dit najaar begint, zal duren tot in de zomer van 2010.

Meer weten over Cyclus NV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website