Categorie: Producten | Gepubliceerd: 03 juli 2008

Rode container en piramides bij Deventers evenement

Op zaterdag 5 en zondag 6 juli is er tijdens het evenement Deventer op Stelten extra aandacht voor de promotie van de rode evenementencontainer.

Doel van deze containercampagne is mensen duidelijk te laten zien waar ze zwerfafval kwijt kunnen zodat na afloop van het evenement geen vervuilde stad achterblijft. De centrale boodschap hierbij is: ‘Afval Hier. Dank u wel!'. Alle rode evenementencontainers zijn daarom voorzien van een vlag op een stok, zodat mensen in één oogopslag zien waar ze te vinden zijn. Er staan tijdens Deventer op Stelten ook extra veel containers in de stad. Bezoekers aan de binnenstad zien aan het begin van de Keizerstraat al een vijf meter hoge 'Bep' staan. Dit familielid van de 'De Schoon Familie' staat in Deventer model voor een schone straat. Bij een aantal toegangsroutes hangen spandoeken met een rode container en de tekst ‘Afval Hier. Dank u wel!' erop. Tijdens Deventer op Stelten zijn ook twee veegploegen van Cambio actief.

Winkelhart Schoon
Deze campagne tijdens Deventer Op Stelten is onderdeel van het project Winkelhart Schoon. Doel van dit project is ervoor te zorgen dat de winkel- en uitgaansgebieden in Deventer schoon blijven, ook tijdens evenementen en koopavonden. In Winkelhart Schoon werkt de gemeente Deventer samen met horeca en winkeliers, VVV, MKB, Cambio, Circulus, het Deventer Groenbedrijf en natuurlijk De Schoon Famillie.

Afval Apart
Tijdens Deventer op Stelten vindt een experiment plaats. Op een aantal centrale plaatsen, bijvoorbeeld het station, de Brink en het Grote Kerkhof, staat een speciale afvalpiramide. In zo'n piramide is het mogelijk afval gescheiden in te zamelen, dus bijvoorbeeld papier en blik los van het restafval. De piramides zijn gemaakt in het kader van Afval Apart, een project met als einddoel een vermindering van het totale aantal kilo's restafval in 2012.

Meer weten over Gemeente Deventer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Circulus-Berkel BV?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website