Categorie: Producten | Gepubliceerd: 09 oktober 2008

Gemeente Deventer wint 'Zwerfafval Trofee'

De gemeente Deventer heeft de Zwerfafval Trofee gewonnen voor haar Zwerfafval Zomercampagne 2008 waarin de Deventer Schoon Familie centraal staat.

Paul Woudwijk, adviseur van de gemeente Deventer, kreeg de prijs uitgereikt op het Zwerfafvalcongres in Amersfoort en ontving daarnaast ook een cheque van 7500 euro om aan zwerfafval te besteden. In de campagne stond de Deventer Schoon Familie centraal die met behulp van de inwoners van Deventer de omgeving schoon en opgeruimd wil houden. De methode waarbij de boodschap werd gekoppeld aan een positief gevoel, het zogenaamde ‘ Efteling-effect' oogstte veel waardering. "Onze aanpak werkt en heeft laten zien dat er op straat aanwijsbaar minder vervuiling is tijdens evenementen", aldus een opgetogen Paul Woudwijk. De wedstrijd werd georganiseerd door de partners uit het Impulsprogramma Zwerfafval: VROM, VNG en VNO-NCW en de uitvoeringsorganisaties SenterNovem en de Stichting Nederland Schoon.
Naast Deventer was ook de gemeente Tilburg genomineerd voor haar campagne ‘Doe Tilburg je afval niet kado'. In totaal deden vijf gemeenten mee aan de wedstrijd. Naast Deventer en Tilburg waren dat Enschede, Eersel en Steenbergen. Gemeenten konden tot 3 oktober op elkaar stemmen via de website www.nederlandschoon.nl. Alle deelnemende gemeenten ontvingen een oorkonde.

Zomercampagne Zwerfafval 2008
Deze zomer voerden de partners uit het Impulsprogramma een landelijke zwerfafvalcampagne onder het motto ‘Doe een ander je afval niet kado'. De campagne was gericht op recreanten. Zij trekken er 's zomers massaal op uit onderweg naar hun vakantiebestemming, evenementen, strand of attractie en laten regelmatig afval slingeren.
De gemeenten en andere intermediairen zoals VVV's, recreatieschappen en attractieparken hadden een grote rol in deze zwerfafvalcampagne. Zij werden geholpen met gratis campagnemiddelen waaronder banieren, posters, flyers, gadgets en advertenties die zij op hun website of in lokale media konden plaatsen.
In totaal deden ruim 130 gemeenten en intermediairen mee aan de zomercampagne.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Gemeente Deventer?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website