Categorie: Producten | Gepubliceerd: 12 december 2008

Zappers krijgen speldje

In 60 Nederlandse gemeenten zijn de 'zwerfafvalpakkers', of Zappers, met een speldje in het zonnetje gezet.

De burgers hebben zich regelmatig én vrijwillig ingezet om hun leefomgeving zwerfafvalvrij te maken. Ze ontvingen van het gemeentebestuur een speldje en een oorkonde. De "Speldjesregen", als alternatief voor de Lintjesregen, is een initiatief van de partners uit het Impulsprogramma Zwerfafval.
De uitreiking van de speldjes heeft het karakter van de jaarlijkse Lintjesregen. Gemeentebesturen door het hele land hebben binnen hun gemeente geschikte kandidaten geselecteerd die het verdienden op deze manier in het zonnetje te worden gezet. Deze mensen zijn uitgenodigd om op de tweede donderdag van december naar het stadhuis te komen. Hier werden ze in veel gevallen door de burgemeester ontvangen en bedankt voor hun inzet voor de maatschappij en specifiek de eigen gemeente. Naast het ZAP-speldje kregen alle genomineerden een oorkonde uitgereikt.
De ZAP-actie is bedoeld om mensen die zich vrijwillig inzetten voor het terugdringen van zwerfafval te bedanken voor hun goede inzet. "Schoon trekt schoon aan", zo is hierbij de redenering. Gemeenten nemen zelf de verantwoordelijkheid om de straten schoon te houden. Niet alleen door op te ruimen, maar vooral door de inwoners op hun verantwoordelijkheden te wijzen.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website