Categorie: Bedrijven | Gepubliceerd: 26 maart 2009

Wormerland kiest definitief voor HVC

De gemeenteraad heeft op 24 maart haar fiat gegeven voor het onderbrengen van de afvalinzameling bij HVC.

Met ingang van 1 april 2009 wordt de inzameling van het huishoudelijk afval uitgevoerd door HVCinzameling, een onderdeel van HVC. Volgens wethouder Frans Saelman kan met de overgang naar HVC de afvalinzameling nog efficiënter uitgevoerd worden. "Bovendien bevorderen we op deze manier de afvalscheiding, zodat we boven de landelijke afvalnorm (LAP) uit kunnen komen. Wij willen het voorzieningenniveau van de afvalinzameling naar onze inwoners in stand houden en het tarief van de afvalstoffenheffing slechts laten stijgen volgens het landelijke prijspeil."

HVCinzameling is de business unit waarin alle inzamelactiviteiten van HVC zijn samengebracht. Hollandcollect, Flevocollect en ReinUnie gaan op termijn, afhankelijk van de gemaakte afspraken, over van naam naar HVCinzameling. Gemeenten die zich nieuw aansluiten vallen meteen al onder de naam HVCinzameling. Per 1 januari 2009 was dat de gemeente Bergen en ook de gemeente Den Helder en Zaanstad staan op de nominatie. Voor beide gemeenten geldt dat de beslissing is genomen, maar dat de uitwerking van de details meer tijd vergt. De definitieve aansluiting wordt in de eerste helft van 2009 verwacht.

HVC zamelt begin 2009 bij ruim 255.000 huishoudens in. Met Wormerland erbij wordt dat 261.500. Zouden Zaanstad en Den Helder zich gaan aansluiten, dan worden het zelfs 350.000 huishoudens.

 

 

Meer weten over Gemeente Wormerland?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website