Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 26 maart 2009

HVC en gemeenten verklaren april tot gft-maand

Afvalenergiebedrijf HVC en diverse gemeenten starten in april de campagne 'Gft, daar kun je iets mee'. De campagne besteedt aandacht aan de nuttige producten die je kunt maken van gft en de voordelen die dit biedt.

De uiteindelijke doelstelling is het verzamelen van meer en een betere kwaliteit gft-afval. Van groente-, fruit- en tuinafval (gft) wordt biobrandstof en compost gemaakt. Toch verdwijnt een groot deel van ons gft niet in de groene, maar in de grijze bak. HVC is de initiatiefnemer en heeft de campagne vervolgens aangeboden aan alle 55 aandeelhoudende gemeenten in Noord-Holland, Zuid-Holland, Flevoland en Friesland.
HVC zorgde voor het campagneplan, inclusief middelen als posters, flyers en advertenties. Gemeenten zetten deze middelen naar eigen inzicht in, met gebruikmaking van hun eigen logo en huisstijl, aldus de organisatie. Om de campagne extra kracht bij te zetten, voeren alle gemeenten de campagne zo veel mogelijk gelijktijdig uit. Hoe meer en hoe vaker de doelgroepen de boodschap zien en horen, hoe beter deze blijft hangen en hoe groter het effect zal zijn, is de verwachting.


 

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website