Categorie: verpakkingen & zwerfafval | Gepubliceerd: 07 april 2009

Grote opblaaspop in Diemen kondigt kunststofinzameling aan

De oranje Plastic Hero werd op 1 april op de markt in Diemen opgeblazen om bekend te maken dat vanaf nu al het plastic verpakkingsafval in Diemen apart wordt ingezameld.

Plastic flessen en flacons werden al vanaf 2007 apart ingezameld, maar nu kan al het plastic in de speciale, oranje verzamelcontainers. Wethouder Worm van openbare ruimte in Diemen en Ger de Jong, directeur van De Meerlanden, hebben de eerste plastic zak in een oranje container geworpen. Daarna heeft het Plastic Hero promotieteam flyers met informatie uit gedeeld op de weekmarkt in Diemen.
Jeannette Kuilman van gemeente Diemen zegt in De Echo dat het een sterke campagne is: "Eerst zien de burgers de Plastic Hero als 'teaser' op billboards en de televisie, daarna wordt steeds meer duidelijk waar het mannetje voor staat. Het is een sterk beeld dat goed blijft hangen."
Veel gemeenten zullen dit voorjaar beginnen met de bronscheiding van kunststof verpakkingsafval. Sommige wachten nog met het besluit en houden bijvoorbeeld alleen de proefopstelling in een paar wijken aan. Maassluis was de honderdste gemeente die begon met gescheiden inzameling. De landelijke campagne Plastic Heroes loopt nu ruim een maand.

Meer weten over Nedvang?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Gemeente Diemen?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website