Categorie: Diversen | Gepubliceerd: 16 juni 2009

Jaarcongres afvalbranche naar Leeuwarden

Het Jaarcongres 2010 van de NVRD wordt volgend jaar in Leeuwarden gehouden. Er wordt ook een beurs aan gekoppeld.

Omrin heeft de organisatie in handen en ontvangt op 19, 20 en 21 mei in het WTC ruim 300 gasten die in beleids- en bestuursfuncties werkzaam zijn bij de overheid, afvalbedrijven en adviesbureaus. In 1999 was het Jaarcongres van de NVRD (de Nederlandse vereniging voor afval- en reinigingsmanagement) voor het laatst in Frysland te gast, afgelopen mei werd de organisatie voor het congres in 2010 aan Omrin toegekend. Ook het jaarcongres van de VNG wordt volgend voorjaar in Leeuwarden gehouden.

Extra activiteiten
Het Jaarcongres van de NVRD staat in het teken van het thema ‘Markt versus Overheid', waarbij onder meer ingegaan wordt op het publiek aandeelhouderschap van overheden in nutsgeoriënteerde bedrijven, en de mate waarin dat zich verhoudt met de commerciële marktpartijen in de afvalbranche. Een thema waar in verschillende branches volop over gediscussieerd wordt, niet alleen in de energiesector maar ook in de afvalbranche. Naast dit hoofdthema komen ook thema's als duurzaamheid en innovatie in het programma aan bod.
Aan het Jaarcongres 2010 voegt Omrin ‘extra' activiteiten toe: een Expo in de beurshallen van het WTC, waar bedrijven de laatste ontwikkelingen op het gebied van afvalinzameling en -bewerking demonstreren. Dit varieert van bijvoorbeeld ‘rollend materieel' als vuilniswagens tot aan duurzame oplossingen als vergistinginstallaties. De Expo is toegankelijk voor congresbezoekers en overige belangstellenden.
Aan het Jaarcongres van de NVRD worden door Omrin ook een aantal subcongressen en workshops toegevoegd die aanhaken op het congres, maar die ‘los' kunnen staan van het Jaarcongres en daarmee ook toegankelijk zijn voor niet-congresbezoekers. Deze subcongressen en workshops kunnen betrekking hebben op bijvoorbeeld water, duurzaamheid en mobiliteit.

 

Meer weten over NVRD, Nederlandse Vereniging voor afval- en reinigingsmanagement?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website