Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 29 juni 2009

Nieuwe impuls voor avi-bodemassen

Om de publicitaire mist rondom avi-bodemassen weg te nemen en daarmee de toepassing ervan te stimuleren, geeft een website achtergrondinformatie over de bodemassen, waarvan de afzet weer moeilijker wordt.

Vooral opdrachtgevers en aannemers van infrastructurele projecten moeten worden overtuigd van de goede mogelijkheden die avi-bodemas heeft als secundaire bouwstof. Daarom heeft de Vereniging Afvalbedrijven een nieuwe website ingericht met praktische informatie: www.avi-bodemas.nl. De vereniging wil hiermee informatie geven dat het restproduct van de afvalverbranding een secundaire bouwstof van goede kwaliteit is die zich in de praktijk bewezen heeft. Volgens de regels toegepast is het veilig voor het milieu en de gezondheid, zo stelt de VA.
Avi-bodemas bestaat uit niet-brandbare materialen en is een restproduct dat overblijft bij het verbranden van afval in een afvalverbrandingsinstallatie (avi). Gebruik van avi-bodemas is duurzaam en milieuvriendelijk omdat het gebruik van primaire en schaarse grondstoffen als zand en grind ermee wordt beperkt. Avi-bodemas wordt toegepast in grond-, weg- en waterbouwkundige werken. Zo wordt het gebruikt voor ophogingen van snelwegen en industrieterreinen, en als grondstof voor natuurlijke geluidswallen. Met de website geeft de VA informatie over de productie en toepassing van avi-bodemas en de huidige wet- en regelgeving. Ook bevat de website de veiligheidsvoorschriften en kwaliteitsgaranties die de producenten van avi-bodemas bieden. Vrijwel alle producenten van avi-bodemas zijn lid van de Vereniging Afvalbedrijven.

Meer weten over Vereniging Afvalbedrijven?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website