Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 30 oktober 2009

Afvalbrengstation Lelystad krijgt metamorfose

Het vernieuwde afvalbrengstation aan de Zeeasterweg in Lelystad krijgt een verhoogd platform dat is opgebouwd uit volledig herbruikbare betonelementen.

De werkzaamheden starten naar verwachting in december 2009 en zullen ongeveer een half jaar in beslag nemen. Bijzonder detail van het verhoogde platform is dat het is opgebouwd uit aparte modules van betonelementen, die precies op maat zijn op te bouwen en duurzaam zijn, omdat de modules na een afschrijvingstermijn van 25 jaar geheel hergebruikt kunnen worden. Het bedrijf Modulo Béton is de leverancier van de platformelementen.
Vervoersstromen voor het afvoeren van volle containers en de bezoekers zullen van elkaar gescheiden worden op het nieuwe station. Bovendien zullen meer afvalfracties kunnen worden gescheiden. In de nieuwe routing van het afvalbrengstation zullen bijvoorbeeld direct aan het begin de kringloopgoederen eruit worden geselecteerd. De gemeente Lelystad schrijft dat de hogere investeringen van het afvalbrengstation volledig worden gecompenseerd doordat het afval beter gescheiden kan worden (met daardoor een hogere opbrengst) en doordat de scheiding ervan tegen lagere kosten kan worden uitgevoerd.
Lelystad had al eerder besloten tot de aanpassing van het afvalbrengpunt. HVCinzameling zal het voorzien van alle gemakken voor de inwoners.

Meer weten over HVC?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website