Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 04 november 2009

Producenten positief over samenwerking e-waste

De producenten van elektrische en elektronische apparaten zijn positief gestemd over de samenwerking met gemeentelijke inzamelaars na een symposium.

Het symposium 'Moving forward in Recycling' werd gehouden in het World Forum in Den Haag. De drie inzamelsystemen NVMP (elektrische apparaten en spaarlampen), ICT-Milieu (ICT-apparatuur) en Stibat (batterijen) organiseerden het om de producentenverantwoordelijkheid verder vorm te geven in samenwerking met gemeenten, retailers en consumenten. De NVMP en ICT-Milieu sluiten momenteel inzamelcontracten met individuele gemeenten over de exclusieve afgifte van e-waste aan de inzamelsystemen. Zo kan het e-waste beter worden geregistreerd. Dat is nodig om de Europese doelstellingen te halen. Dit gebeurt in het kader van een dit jaar gesloten principeovereenkomst tussen deze inzamelsystemen, de NVRD en de VNG. Onlangs werd het eerste contract gesloten met de gemeente Amsterdam en meer gemeenten zullen volgen.

Verzamelbox
Tijdens het symposium werd ook een nieuw inzamelmiddel voor in huis gepresenteerd. In deze verzamelbox - 'Jekko' - kunnen in huis rondslingerende kleine elektrische apparaten, spaarlampen, batterijen en cartridges centraal worden opgeslagen om efficiënt te worden ingeleverd. Het eerste exemplaar van deze 'Jekko' werd overhandigd aan Hans Alders, van 1989 tot 1994 minister van Vrom, verantwoordelijk voor de eerste activiteiten op e-waste inzamel- en recyclinggebied.

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting ICT Milieu?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Vereniging Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP)?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website