Categorie: Circulaire activiteiten | Gepubliceerd: 13 november 2009

Ook Rova in zee met NVMP en ICT-Milieu

Rova gaat alle ingezamelde e-waste leveren aan de NVMP en ICT-Milieu. De aangesloten gemeenten ontvangen een vergoeding van € 79 per ton.

Gisteren heeft de Rova namens twintig gemeenten in Midden- en Oost-Nederland het contract ondertekend met de NVMP en ICT-Milieu, de organisaties voor inzameling en recycling van elektr(on)ische apparaten en spaarlampen. Partijen spreken hierin af dat de Rova alle ingezamelde apparaten en spaarlampen aanlevert aan de NVMP en ICT-Milieu, die zorgdragen voor een verantwoorde recycling ervan. Gezamenlijk zal ernaar gestreefd worden meer grondstoffen opnieuw te gebruiken door meer e-waste in te zamelen en te recyclen.

Akkoord
Eerder dit jaar werd een akkoord bereikt over de inname en opslag van afgedankte elektr(on)ische apparaten en spaarlampen op de gemeentelijke milieustraten. Bij dit akkoord zijn betrokken de NVMP en ICT-Milieu (namens de producenten en importeurs), de VNG en de NVRD. De NVMP en ICT-Milieu willen contracten sluiten met alle gemeenten in Nederland. Inmiddels hebben meer dan 200 gemeenten de

Meer weten over Stichting Nederlandse Verwijdering Metalektro Producten (NVMP) / Wecycle?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over Stichting ICT Milieu?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Meer weten over N.V. ROVA Holding?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website

Gerelateerde artikelen