Categorie: Producten | Gepubliceerd: 30 november 2009

Frisdrankindustrie zet rijdende billboards in tegen zwerfafval

De Nederlandse frisdrankindustrie (FWS) bindt actief de strijd aan tegen zwerfafval.

Met enorme stickers op de achterkanten van vrachtwagens vragen ze de weggebruikers 'Rij jij zwerfafval vrij?'. Met deze actie wil de frisdrankenbranche een positieve bijdrage leveren aan de zwerfafvalproblematiek. Zij ondersteunt hiermee de landelijke campagne van Stichting Nederland Schoon.
Het Nederlandse wegennet beslaat zo'n 3.200 kilometer rijksweg die dagelijks gebruikt wordt door zo'n zes à zeven miljoen automobilisten. Langs deze wegen staan 265 verzorgingsplaatsen met in totaal meer dan drieduizend afvalbakken. Met name langs deze snelwegen, parkeer- en verzorgingsplaatsen komt zwerfafval veel voor. Een hardnekkig probleem waar de FWS samen met Stichting Nederland Schoon nu actie tegen onderneemt.

Betrokkenheid
Naast de bekende borden langs de kant van de weg, wordt de weggebruiker de komende weken door tientallen vrachtwagens van de frisdrank-, water- en sapindustrie aangesproken op zijn/haar milieubewustzijn. De bedrijven die aangesloten zijn bij de FWS tonen met dit initiatief hun betrokkenheid bij het maatschappelijke probleem van zwerfafval.
Op de campagnewebsite kunnen ook andere bedrijven en particulieren zich aanmelden om hun verantwoordelijkheid te nemen en bij te dragen aan de vermindering van zwerfafval.

Meer weten over Stichting Nederland Schoon?

» Bekijk de profielpagina op AfvalOnline of ga direct naar de website